Asperges, voorjaarsgroente

......

Interview met de Chef over het “Asperge Festival”.

Wim Philips Chef van La Ferronnière, verheugt zich op de komst van de Lente in onze borden !

We hebben hem een beetje “op de rooster gelegd” aangaande het Asperge Festival dat hij voor ons dit seizoen aan het samenstellen is om vanaf eind maart te serveren.

Wat inspireert de asperge jou ?

De beste tijd van het jaar. De terugkeer van groenten uit de tuin en koken met asperges en primeur groentjes. De asperge is een uitzonderlijke groente die zonder probleem alle andere begeleiden kan. Ze is ook heel goed voor de gezondheid, met een reinigende eigenschap!

En het is zonder meer een typische groente van bij ons, die vooral in België, Nederland en Noord Frankrijk word gekweekt.

Is het een makkelijke groente ?

Ja, ze vraagt niet veel werk en past zowat bij alles. Ze kan ook de “Vedette” van het bord zijn. Ze begeleidt zonder overheersing met een lichte en aangename bitterheid.

 Welke regels moet men respecteren voor de bereiding ?

Vroeger werd ze vaak te gaar gekookt, ze verloor dan veel van haar smaak en voedingswaarde die dan met het kookvocht werden weggegooid. De beste wijze is van ze niet overgaar te koken, bakken of roosteren, ze moet nog een beetje weerstand bieden bij het bijten en geeft zo het meest smaak.

Ze kan ook rauw geserveerd worden in salade of in stokjes gesneden met een beetje Daslook !

Van welke bereiding ga jij “Smelten” ?  

Als de asperge eenvoudig zichzelf blijft, met een beetje Mousseline of met wat gesmolten boter en daslookzout, eventueel met een stukje gebakken licht gezouten buikspek.

Thuis, met de familie, worden de asperges daar ook geapprecieerd ?

Zeker, onze 3 jongens zijn erop verzot ! Het is zelfs één van de groenten waar ze het over eens zijn op dat gebied. Ze lusten ze het liefst “A la Flamande” met gekookt ei, boter en peterselie.

>> Ontdek lunch menu

Asperges, voorjaarsgroente
 

Cadeaubon
Restaurant

 
 

Cadeaubon
Hotel

 
 

Schrijf u in op onze
nieuwsbrief

 

Terug